Govert van der Heijden - Kunstenaar Rotterdam

Passie voor Rotterdam

Ken je dat gevoel van trots, wanneer je rondom Rotterdam rijdt en de hoogbouw in het centrum aan de horizon opdoemt? Govart krijgt nog steeds kippenvel van de prachtige skyline die Rotterdam zo kenmerkt.

Net als vele Rotterdammers, draagt Govart de stad aan de Maas in zijn hart. Rotterdam heeft geen geheimen voor hem, hij kent de stad door en door. Dat, en het cosmopolitische, continu vernieuwende en bijna on-Nederlandse karakter, maken dat er geen andere stad is die hij zo overtuigend en liefdevol kan tekenen.

Natuurlijk is Govart niet de enige die zo van zijn stad houdt. Mensen zijn trots op de stad waarin zij wonen, maar Rotterdammers laten dit als geen ander graag zien. Met de collectie van Art of Rotterdam kunnen zij kunst van hun geliefde stad in huis halen, of natuurlijk aan andere Rotterdam liefhebbers cadeau geven.

Govart gelooft erin dat kunst voor iedereen is. Voor mensen met een hoog én een laag budget. Daarom biedt hij hoge kwaliteit giclée prints al vanaf een relatief laag bedrag aan en doet Govart niet aan dure gelimiteerde oplagen. Want des te meer mensen laten zien hoe mooi Rotterdam is, des te meer de waardering voor de stad groeit. En zo wordt Rotterdam vanzelf alleen nog maar mooier!


Govert van der Heijden (1985)

 

Kunstenaar Rotterdam Kunst Galerie

Art of Rotterdam atelier

 

Techniek

Mijn tekeningen en schilderijen hebben harde contrasten, scherpe hoeken en diepzwarte vlakken met subtiele details. Ik werk voornamelijk in zwart-wit met acrylverf en Oost-Indische inkt op linnen canvas, maar ook met digitale tekentechnieken. 

Met de uitgesproken zwart-wit stijl breng ik juist die kenmerken van Rotterdam naar boven, die vooral voor Rotterdammers zo herkenbaar is. Wanneer ik elementen van de stad teken, maak ik continu keuzes in wat ik wel en niet laat zien. Wat is kenmerkend voor een gebouw of plek en wat kan juist weggelaten worden. Op deze manier construeer ik een beeld van de stad zoals zij daadwerkelijk is. Rotterdam is meer dan de Erasmusbrug of Euromast. Die kent de echte Rotterdammer inmiddels wel.

zwart-wit prints van Rotterdam skyline hoogbouw

 

CV

Na de opleiding illustratie aan de Willem de Kooning Academie en de Bachelor Media & Cultuur en Master Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam te hebben afgerond, ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig illustrator onder Govart.nl voor diverse opdrachtgevers waaronder KPN, ING, ABN Amro, Erasmus MC, APM Terminals en Wolters Kluwer.

Daarnaast werk ik als visual thinker bij de Jongens van de Tekeningen/Flatland en help organisaties hun ideën, processen en strategieën te ontwikkelen door deze visueel te maken in de vorm van tekeningen, animaties en interactives. 

 

Exposities & publicaties

Maart 2017 - Heden  Hutspot, Rotterdam

Januari 2017  Nieuwjaarsborrel Rotterdam Partners Laurenskerk, Rotterdam

December 2016  Swan Market Van Nellefabriek, Rotterdam

Oktober 2016 - Heden  Bij Loes, Rotterdam

Augustus 2016  Opening Rotterdam, I Love You Shop, Rotterdam

Augustus - Oktober 2016  Galerie Colours, Kunst en Koffie, Rotterdam

Juli 2016  Blijdorp Urban Village, Rotterdam

Juli 2016  Swan Market Museumplein, Rotterdam

April - Juni 2016  MacDaddy, Rotterdam

Februari 2016  Tour d'Amour Groothandelsgebouw, Rotterdam

November 2015  Presentatie Grote Rotterdamse Kunstkalender 2016 Robert van Oosterom Interiors & Fine Art, Rotterdam 

November 2015  Galerie de Kunstkop

Juni 2010  Galerie de Leeuw, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Den Haag

December 2009  Lev Kaupas, Amsterdam

November 2009  Spotstore, Amsterdam

Mei 2009  Ekko, Utrecht

Reviews

  • 15-03-2020 - Great print and my boyfriend loved it. Super fast delivery...  lees meer
  • 09-10-2019 - In contact gekomen met Govart om een tekening te maken...  lees meer
  • 29-09-2019 - In mijn zoektocht naar een passend Rotterdams afstudeercadeau, heb ik...  lees meer
Plaats een bericht

Over Govart

Govert van der Heijden Rotterdamse kunstenaar

"Het grootstedelijke, continu veranderende en on-Nederlandse karakter van Rotterdam maakt dat er geen andere stad is die ik zo graag teken en schilder."

Selectie van klanten en opdrachtgevers:

afscheidscadeau, cadeau, kado, relatiegeschenk

 

© 2015 - 2020 Unieke kunst van Rotterdam | Art of Rotterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel